2010-06-09 16:51:50• hírek • Szatmar.ro

Történelmi Transcarpatic rali

A kontinens leghosszabb tereprali versenye startol július végén Szatmárról.

Több szempontból is mérföldkövet jelent majd a román autósport történelmében a július 25.-én startoló Trancarpatic rali, melynek kiindulópontja Szatmárnémeti, végcélja pedig Mangalia lesz.

Amint azt Victor Pop sajtófőnök a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, a futam az európai körverseny egyik etapját képzi, míg a motorosok az Európai Unió kupájáért versenyeznek majd. „A motorosoknál a viadalt 3x2 napra osztjuk, és a szakszövetség külön értékeli ezen szakaszok eredményeit. Ez azért van, mert lesznek olyan versenyzők, akik nem mennek végig mind a hat napon, így ez esetben értékelhetetlen lenne a bajnoki pontversenyben a teljesítményük".

Ami a versenyt illeti, az össztáv 2500 kilométert tesz ki, amiből 1800 km gyorsasági szakasz. Ez azt jelenti, hogy a Trancarpatic Európa leghosszabb tereprali versenye lesz. Az autósok, motorosok és quadosok a táv nagy részét mezei utakon teszik meg, csak az összekötő szakaszok lesznek közutakon.


Európa leghosszabb versenye lesz a Transcarpatica rali
Európa leghosszabb versenye lesz a Transcarpatica rali


Július 25.-én Szatmárnémeti új főterén lesz a szervizelés, majd másnap kora reggel indul útnak a mezőny. Aznap délután Dévára érnek a versenyzők. A második szakasz végcélja Sepsiszentgyörgy, a harmadiké Brassó, a negyediké Craiova, az ötödiké Calarasi lesz, míg a hatodik nap végén érkezik meg a mezőny a célba, azaz Mangalia városába.

A táv 95%-a eltér a tavalyi versenyétől, mint ahogy az is, hogy az autókra, a romániai autósport történelmében először, műholdvevőt szerelnek, aminek következtében egy központi rendszeren nyomon lehet követni az autók helyzetét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: